top of page

Wat is chiro?

Chiro is ravotten, spelen, buiten zijn...

Chiro is elke week weer een dolle activiteit, van denderende pleinspelen en grootse groepsspelen, over sompige beektochten en verrassende zoektochten, naar luidkeelse zangstondes en creatieve expressies. 

We spelen een ganse namiddag spelletjes in onze afdeling. Er mag dat ietsje meer dan thuis en veel meer dan op school! Vuil zijn is geen schande en elkaar schilderen kan ook eens “leuk” zijn in plaats van “stout”!

 

Samen met je vriendjes kan je je helemaal uitleven! 

Chiro is ook jaarlijks een spelendag, een supertof weekend en een 10-daags dolgedraaid kamp!

Bij Chiro Zilverberg spelen we wekelijks op zondag van 14u tot 17u.

Wie?

De chiro draait op ... enthousiaste leid(st)ers, ondersteund door de volwassen begeleider. Wij spenderen vele uren om plezier en spel te voorzien voor jong en oud en zorgen ervoor dat de chiro in staat is en blijft om de kwaliteit van ons engagement te waarborgen.

Ondek wie onze leiders bij de afdelingen 

Uniform

We zitten in een jeugdbeweging en zijn daar trots op! Het chiro-uniform is een symbool van de grote Chirofamilie, het drukt verbondenheid uit en op verplaatsing worden we zo goed herkend!

We willen duidelijk zijn over wat we wel en niet verplichten:

Een chiro T-shirt zien we graag bij alle leden! Chiro zilverberg heeft zijn eigen T-shirts, vraag er gerust naar bij de leiding.

Voor kinderen kost deze 8 euro, voor groten 10 euro.

We hebben ook onze eigen chiro-trui. Deze is zeker niet verplicht! De trui kost 25 euro. 

Andere chirokledij kan verkregen worden in de Banier. Hemd, schoenen, trui, kousen,… zijn zeker geen verplichtingen. Uit ervaring mogen we wel zeggen dat de kledij van zeer goede kwaliteit is.

Vanaf de Tito’s (1ste en 2de Middelbaar) verplichten we alle leden op zondag met een volledig uniform naar de chiro te komen: een chiro T-shirt en een chirobroek of -rok. 

Op zondag wordt gespeeld. We zijn niet altijd vuil, maar de kans is er natuurlijk wel altijd… oude speelkleren komen hier zeker van pas!

Cursussen

Wanneer je in de chiro zit kan je vanaf bepaalde leeftijden op vorming gaan. Dit promoten wij heel erg omdat wij vinden dat dit een positieve invloed heeft op onze werking binnenin de chiro. Wanneer je op een van de cursussen bent geweest en ons dat kan aantonen betaalt Chiro Zilverberg 25% van de kosten terug.

Jaarthema

"Daar zit muziek in"

daar zit muziek in.png

Elk chirojaar heeft een nieuw jaarthema … en dat is dit jaar niet anders. Het jaarthema is deze keer ‘Daar zit muziek in!’.

Muziek is meer dan een blad met noten op, net als de Chiro. De Chiro bestaat uit enorm veel aspecten maar het is het gevoel van al die zaken samen dat voor onze Chirosymfonie zorgt!

In een groep zingen we allemaal anders maar samen klinken we als één stem.

Het thema is heel sterk verweven met hoe we intense Chiromomenten beleven.

Muziek is op alle momenten aanwezig: zowel tijdens de goeie als de slechte, om emoties te versterken of net te sussen.

We houden er met een staplied de moed in tijdens een lastige tocht.

We zitten rond het kampvuur en beleven intense vriendschapsmomenten met een gitaar erbij.

Muziek helpt ons ook ons gevoel uit te drukken bij tegenslag en verlies.

Vrijetijdspas

Met de vrijetijdspas kunnen je kinderen of jongeren goedkoper deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten in Roeselare. Heel wat diensten en verenigingen geven korting aan mensen met een vrijetijdspas: De Spil, ARhus, Zapper, STAP, SASK, CVO Roeselare, dienstencentra en tal van Roeselaarse verenigingen (vraag ernaar bij jouw vereniging).

 

Ook onze vereniging, chiro Zilverberg, verleent deze korting. Deze vrijetijdspas is alleen te verkrijgen wanneer je in Roeselare woont en je bent dus ingeschreven in het bevolkingsregister of in het vreemdelingenregister en het wordt enkel uitgedeelt aan gezinnen met financiele problemen.

 

Chiro Zilverberg wil namelijk ook een kans geven aan kinderen die in een financieel moeilijke situatie zitten. Je kunt de pas aanvragen bij één van de volgende instellingen: • CAW Centraal West-Vlaanderen - deelwerking Roeselare • VOC Opstap • Vrijetijdspunt • Welzijnshuis

bottom of page